به گزارش تحریریه، اونس از دو طرف تحت تاثیر فشار عرضه قرار گرفت، از یک سو ترامپ با انتقاد از «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو، بر ارزش دلار فشار آورد. این اظهارات منجر به افزایش قیمت طلا شد، اما با نرم شدن لحن ترامپ و اعلام عدم تمایل به برکناری پاول، طلا به شدت کاهش یافت. از سوی دیگر ترامپ پس از گفتگو با رئیس جمهور چین از کاهش قابل توجه تعرفه ها نسبت به رقم اعلام شده ۱۴۵درصدی قبل خبر داد و همین موضوع نیز به کاهش قیمت اونس دامن زد.
با کمرنگ شدن عوامل بالا برنده ارزش اونس و کاهش عوامل تنشزای اقتصاد جهانی، سوال اصلی این است که مقصد بعدی طلای جهانی و میزان سرعت حرکت آن چگونه خواهد بود؟ جدیدترین نظرسنجی هفتگی طلای کیتکو نیوز (Kicto News) نشان داد که تنها اقلیتی از کارشناسان صنعت و معاملهگران خرد همچنان دیدگاه صعودی خود نسبت به قیمت طلا را پس از فروش چندجلسهای این فلز زرد حفظ کردهاند و در مقابل تعدادی از تحلیلگران این بازار عقب نشینی اونس تا ۲۵۰۰ دلار را دور از ذهن نمی دانند.
«آدریان دی» رئیس شرکت مدیریت دارایی آدریان دی، معتقد است: روند کوتاهمدت نزولی است، اما عواملی که قیمت طلا را به ۳,۵۰۰ دلار رساندند اگر چه ضعیف شده اند اما همچنان پابرجا هستند.
دی گفت: احتمال امتیازات بیشتر در جنگ تعرفهای آمریکا و چین، همچنین افزایش نگرانیها درباره رکود اقتصادی، در کوتاهمدت به طلا فشار وارد خواهد کرد، بنابراین برای هفته پیش رو انتظار کاهش دارم. اما عواملی که در یک سال گذشته و بیشتر، محرک تقاضای طلا بودند همچنان وجود دارند، شاید فقط رشد تقاضا کمی کند شود؛ بنابراین این اصلاح ممکن است کوتاه و سطحی باشد.
«کوین گرَدی» رئیس شرکت معاملات آتی و اختیارات فونیکس می گوید: وقتی میبینید طلا روزی صد دلار یا ۱۲۰ دلار افزایش مییابد، تعجبی ندارد که به همان اندازه هم کاهش پیدا کند. من به حجم معاملات نگاه میکنم. فکر نمیکنم حجم معاملات خیلی قوی باشد. این به من میگوید که بازیگران جدی و مستحکم زیادی در بازار حضور ندارند. وقتی طلا ۵۰۰ دلار بالا رفته بود، فکر میکنم معاملهگران ضعیف زیادی وارد بازار شدند و به همین دلیل این کاهشهای شدید و چشمگیر را شاهد بودیم.
کوین گرَدی با نگاهی عمیق تر به مذاکره روسای جمهور آمریکا و چین و دلیل عقب نشینی ترامپ گفت: چین امیدوار است که با یک سقوط بزرگ در بازار سهام، مردم به ترامپ فشار بیاورند و مجبورش کنند عقبنشینی کند. هر دو اقدام، یعنی فروش اوراق خزانه آمریکا و خرید طلا، چین را از وابستگی به دلار آمریکا دور میکند و در عین حال به ایالات متحده آسیب میزند، چون نرخ بهره ما را افزایش میدهد.
«باب هابِرکورن» تحلیلگر بازار طلا احتمال وقوع یک اصلاح عمیقتر در بازار طلا را مطرح می کند، اما انتظار دارد که خریداران جدید و دارندگان موجود دوباره قیمت را بالا ببرند. وی گفت: فکر میکنم طلا میتواند تا ۲,۵۰۰ دلار عقبنشینی کند و همچنان در مسیر رشد برای ادامه سال باقی بماند. البته این اصلاح بسیاری را از بازار بیرون خواهد کرد، اما معتقدم سرمایههای زیادی در حاشیه منتظرند که وارد بازار شوند.
نمودار زیر به مقایسه دورههای افزایش قیمت اونس می پردازد که با رنگ سبز مشخص شده است. بر اساس این نمودار طولانی ترین دوره رشد قیمت اونس از حدود سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ بوده که روند صعودی اونس ۴۴۵ هفته تداوم یافت.
در دوره اخیر نیز که از سال ۲۰۲۳ شروع شده تا کنون ۱۲۸ هفته از روند صعودی بازار می گذرد. کوتاه ترین دوره روند صعودی اونس نیز در سال ۱۹۸۳ به مدت ۳۴ هفته بوده است.
پایان/
نظر شما